Naša vinogradniško – vinarska hiša se nahaja v Počehovi. Griči Počehove so obronki mesta Maribora, drugega največjega slovenskega mesta. So le streljaj od Piramide, hribčka nad mestom, kjer je pravzaprav Maribor pričel pisati svojo zgodovino.

V slovenskem vinogradniškem prostoru sodimo v vinorodno deželo Podravje, oziroma v vinorodni okoliš Štajerska Slovenija, katerega sestavni del je mariborski vinorodni podokoliš. Že vrsto let dokazujemo, da sodimo v eno najboljših vinorodnih območij na svetu. Ta enkratnost, neponovljivost mikroklime se izraža v vinih. Mnoge nagrade pričajo o tem. Največje priznanje pa je ugled, ki ga naša vina uživajo.

Ni naključje, da se je v Mariboru ohranila najstarejša trta na svetu. Reka Drava je predstavljala pomembno prometno pot že v rimskih časih, ko so – poleg železnih izdelkov, tekstila, dobrin – trgovali tudi z vinom. Na Lentu, najstarejšem, srednjeveškem delu mesta Maribora, tik ob Dravi, po 450 letih še vedno daje sadove in hkrati spominja na preteklost, Stara trta, najstarejša trta na svetu.